Wynn's

Een opleiding heffen en tillen en individuele ergocoaching voor Wynn’s

Jocomotion gaf een opleiding heffen en tillen én individuele ergocoaching aan de medewerkers van Wynn’s. Het resultaat? Productiemedewerkers die aandacht besteden aan hun houding en zich bewust zijn van het belang van correct heffen en tillen.

Wynn'sSabrina Hillebrand, preventieadviseur bij Wynn’s: “Een van onze productiemedewerkers had bij een verkeerde beweging aan zijn werkpost zijn voet omgeslagen. Een pijnlijk ongeval dat we in de toekomst willen voorkomen. Daarom besloten we om een opleiding ergonomisch werken met de focus op heffen en tillen te organiseren. En dat in combinatie met individuele ergocoaching aan de werkpost.”

Opleiding ergonomisch werken op maat

“Ik wist dat Jocomotion ons daarbij kon helpen, omdat ik voor mijn opleiding tot preventieadviseur nog les gekregen had van Joke. Ergonomen Joke en Filip zijn bij ons langsgekomen om de situatie aan de werkposten te bekijken en verbeterpunten in kaart te brengen. Met die informatie zijn ze aan de slag gegaan om een opleiding ergonomisch werken op maat voor ons uit te werken.”

Aanpassingen per lijn gerealiseerd

“De opleiding bestond uit twee delen. In de ochtend was er een theoretisch stuk waarbij de focus lag op correct heffen en tillen. In de late voormiddag kreeg elke deelnemer individuele ergocoaching aan de werkpost . Zo zijn we erin geslaagd om per lijn de nodige aanpassingen te realiseren.”

Interactieve opleiding

“De deelnemers waren blij met de opleiding. Filip heeft dat goed aangepakt! Arbeiders zijn niet gewend om opleiding te volgen. Daar heeft Filip goed op ingespeeld door de opleiding interactief te maken en aan de deelnemers voorbeelden uit hun leefwereld te vragen. Een aanpak die werkte. Het feit dat Filip zelf een ervaringsdeskundige is die rugproblemen gehad heeft, was ook een meerwaarde.”

Een aanrader

“Ik ben heel tevreden over onze samenwerking met Jocomotion en kan hen zeker aanbevelen. Onze mensen zijn nu bewust bezig met ergonomisch werken en weten waarop ze moeten letten als ze heffen of tillen. Gewoontes veranderen heeft natuurlijk wat tijd nodig, maar wij zijn op de goede weg!”

Wil je net zoals Wynn’s de kans op arbeidsongevallen en fysieke klachten  in je onderneming verkleinen door opleiding en individuele coaching? Neem dan gerust contact met ons op.