Logo Campina

Een ergonomische analyse voor FrieslandCampina

Een gedetailleerd rapport met praktisch haalbare verbetervoorstellen. Dat is kort samengevat het resultaat van de ergonomische analyse die Jocomotion bij FrieslandCampina uitvoerde.

Logo CampinaAndy Vaes, SHE-manager bij FrieslandCampina: “Ergonomie is een van de welzijnsdomeinen waaraan we aandacht besteden in ons bedrijf. We vertrouwen daarbij op externe expertise om een zo ergonomisch mogelijke werkplek voor onze medewerkers te creëren. Want daar worden zowel onze medewerkers als ons bedrijf beter van.”

Diepgaande analyse

“Een tijdje geleden hebben we een ergonomiescan laten uitvoeren. Die bracht enkele zaken aan het licht die onze aandacht verdienden. Daarom schakelden we Joke van Jocomotion in om een diepgaande ergonomische analyse te doen. Zij is naar enkele werkposten in de zuivelafdeling gegaan om met onze medewerkers te spreken en de situatie te observeren.”

Realistische verbetervoorstellen

“Al haar bevindingen heeft Joke in een overzichtelijk rapport gegoten. Daarin stonden ook heel concrete verbetervoorstellen die voor ons praktisch haalbaar waren. Daar was ik heel tevreden over. Want soms staan er in rapporten ook onrealistische verbetervoorstellen waar je niets aan hebt. Wij zijn nu volop die verbetervoorstellen aan het uitvoeren.”

Goed resultaat

“Onze samenwerking is goed en in een sfeer van open communicatie verlopen. Joke houdt rekening met je wensen en de eigenheid van je bedrijf. We hebben in onderling overleg de aanpak bepaald, en Joke heeft de analyse van a tot z volgens onze verwachtingen uitgevoerd. Ik ben dan ook heel tevreden met het resultaat.”

Wil je net zoals FrieslandCampina de ergonomische verbeterpunten in je onderneming ontdekken? Laat dan een ergonomische analyse uitvoeren. Neem gerust contact op voor meer informatie.