(Maat)opleidingen ergonomie

Een ergonomische werkplek is alleen een meerwaarde als je medewerkers weten hoe ze daarin correct moeten functioneren. Daarom is Jocomotion niet alleen je partner voor ergonomisch advies, maar ook voor praktijkgerichte opleidingen ergonomie.

Het resultaat? Medewerkers die bewust ergonomisch werken, zich goed voelen in hun werkomgeving en duurzaam inzetbaar zijn.

Onze opleidingen ergonomie

Evaluation

Aanpak Jocomotion
Ergonomie

Competentie-scan ergonomie

Met deze scan achterhaal je snel en efficiënt welke kennis, vaardigheden en attitudes je medewerkers en leidinggevenden hebben rond ergonomie en ergonomisch werken. De scan biedt je een helder en waardevol overzicht en laat je toe om doelgericht verder te bouwen aan je ergonomiebeleid.

Implementation

Aanpak Jocomotion
Jocomotion

Beeldschermwerk voor bedienden

In deze opleiding leren de beeldschermwerkers in je bedrijf om hun computerwerkplek zelf ergonomisch in te richten, achterhalen ze het belang van micropauzes en ontdekken ze de voordelen van ergonomisch werken aan hun computer.

>> Lees meer >>

Manueel hanteren van lasten

Manueel lasten hanteren

In deze dynamische groepsopleiding worden medewerkers zich bewust van het belang van ergonomisch werken en ontdekken ze hoe ze rugbesparend manueel lasten moeten hanteren. Met minder uitval van medewerkers als gevolg. 

>> Lees meer >>

Opleiding ergonomie

Individuele ergocoaching aan de werkpost

In deze individuele ergocoaching van twintig minuten leert een medewerker aan zijn werkpost houdingen en bewegingen om zijn dagelijkse arbeid ergonomischer uit te voeren. Het resultaat? Meer werkcomfort en minder uitval.

>> Lees meer >>

Train the trainer: ergocoaching voor leidinggevenden, interne preventieadviseurs, vakbondsafgevaardigden, …

Een groot draagvlak is essentieel voor een succesvol ergonomiebeleid in je onderneming. Deze opleiding richt zich op iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken is bij de implementatie van ergonomisch werken in een bedrijf, zoals leidinggevenden, vakbondsafgevaardigden, of leden van een hr- of preventiedienst. Je krijgt de nodige knowhow om een geslaagd ergonomiebeleid uit te rollen.

Ergonomie in de wagen

Ergonomie in de wagen

Je medewerkers brengen heel wat tijd door in hun wagen. Het is dus essentieel dat die wagen ergonomisch op punt staat. Daarom komen onze specialisten naar je bedrijf om de wagens van je medewerkers ergonomisch in te stellen. Ze krijgen tips om rugklachten en fysieke ongemakken tijdens en na het rijden te voorkomen, en leren eenvoudige ontspanningsoefeningen om in hun wagen tot rust te komen. Deze opleiding kan bovendien aangevuld worden met tips om ergonomisch lasten in en uit te laden.

Ergonomie

Quickstart voor nieuwe werknemers en uitzendkrachten

Deze ergonomische opleiding wordt op maat van nieuwe medewerkers en uitzendkrachten gegeven. Ze sensibiliseert hen om vanaf het eerste moment ergonomisch en veilig te werken. Je nieuwe en tijdelijke medewerkers leren op een efficiënte en snelle manier om de belangrijkste risico’s te herkennen en die met de juiste preventiemaatregelen te voorkomen. Deze opleiding integreert de interne regels voor ergonomie en veiligheid van je bedrijf.

Core Stability

Core stability

Core muscles zijn erg belangrijk om rugproblemen te voorkomen. In deze opleiding leren je medewerkers eenvoudige oefeningen om die kernspieren efficiënt te versterken en zo lage rugpijn te vermijden.

>> Lees meer >>

Ontspanningsoefeningen

Fysieke en mentale ontspanningsoefeningen

Stress is een bron van fysieke klachten. In deze opleiding leren je medewerkers gemakkelijke fysieke en mentale ontspanningsoefeningen die weinig tijd vragen en die ze thuis én op het werk kunnen doen. Zo blijven ze stress voor en verkleint de kans op uitval.

Retention

Aanpak Jocomotion
Ergonomie

Terugkommoment en opfrissing

Herhaling is belangrijk voor succes op lange termijn. Regelmatig je medewerkers opnieuw sensibiliseren en motiveren is de beste garantie op een duurzaam ergonomiebeleid. Met een terugkommoment en opleidingen houd je de vinger aan de pols en zorg je voor een duurzame verankering van veilig en ergonomisch werken in je bedrijf.

Veiligheid

Een ergonomiebeleid opzetten

Een geslaagd ergonomiebeleid in je onderneming kan alleen als alle stakeholders samenwerken en over de nodige kennis beschikken. In deze opleiding krijgen directieleden, managers, leidinggevenden, leden van de interne preventiedienst, het comité PBW en de hr-dienst de knowhow en tools aangereikt om een succesvol ergonomiebeleid op maat van het bedrijf op te zetten.

>> Lees meer >>

Specifieke opleidingsvraag?

Vind je in ons aanbod niet de opleiding ergonomie die je nodig hebt? Laat het ons dan weten. We bekijken graag samen met jou hoe wij je opleidingsbehoefte kunnen invullen. Jouw vraag is onze uitdaging!